piatok, januára 25

Zomrel Heath Ledger


Herec Heath Ledger bol dnes nájdený mŕtvy v jeho newyorskom byte. Mal 28 rokov.
Ledger mal dnes poobede dohodnutý termín s masérkou v jeho byte. Tú do domu vpustila jeho upratovačka, keď však Heath neodpovedal na klopanie, vošli dnu a našli ho v spálni, nehybného ležať holého na zemi pri posteli. Pokúšali sa ho prebrať avšak neúspešne. Privolaná sanitka sa ho snažila na mieste oživiť, avšak záchranári boli takisto neúspešní. Ešte na mieste bol austrálsky herec prehlásený za mŕtveho.
Podľa polície sú možným dôvodom jeho smrti drogy - vedľa jeho tela boli nájdené rozsypané lieky. Hovorí sa aj o možnej samovražde, presné okolnosti smrti ale zatiaľ nie sú známe a definitívu udá až výsledok pitvy, ktorá sa má uskutočniť zajtra.
Heath Ledger je asi najlepšie známy za svoju rolu v kontroverznom filme Brokeback Mountain. Tento rok sa objaví v pokračovaní Batmana - The Dark Knight, v ktorom stvárnil postavu psychopatického Jokera a za ktorého stvárnenie už pred premiérou filmu zbieral nadšené kritiky. V týchto dňoch točil film The Imaginarium of Doctor Parnassus s režisérom Terry Gilliamom.
Ledger však nebol iba herec. Bol to takisto jeden z najcharizmatickejších a najmilších hercov súčasnosti a okrem herectva mu najväčšiu radosť pripravovala jeho životná rola - rola otca. S herečkou Michelle Williams mal dvojročnú dcéru Matildu.
Jedna z najstarších otázok života je: Prečo sa zlé veci dejú dobrým ľuďom? Tragická smrť Heatha Ledgera je ďalším v dlhej rade otáznikov.

Žiadne komentáre: