pondelok, júla 16

Harry Potter and the Order of the Phoenix


Harry Potter a Fénixov rád (Harry Potter and the Order of the Phoenix) mal minulý týždeň premiéru a po víkende už má na konte zárobky vo výške 330 miliónov dolárov (140 z toho v Amerike). Film sa cez víkend umiestnil na prvej priečke vo všetkých 45 krajinách, v ktorých mal premiéru.
Ako sa páčil vám? Pre mňa stále zostáva najlepším filmom tretí diel, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Fénixov rád sa v polovici trošku tiahne, niektoré postavy sa na plátne objavia príliš krátko a koniec je trošku neuspokojivý. Piaty diel má ale nevďačnú úlohu, pripraviť pôdu na udalosti, ktoré budú nasledovať. Aj preto je možno dobré, že režisér David Yates sa vráti na režisérsku stoličku aj v šiestom pokračovaní, na ktorom sa už pracuje a do kín má prísť 21. novembra 2008.
Ak ste piateho Pottera už videli, nechajte sa počuť čo si o ňom myslíte. Čo sa vám páčilo, čo nie? Je to najlepší film série? A čo si predstavujete pre posledné dva filmy? Čo od nich čakáte a kto by si mal ujať réžie sedmičky? A samozrejme, je Snape predsa len dobrý?

Žiadne komentáre: