sobota, augusta 4

Grécko:Kréta


Prišlo mi, že Gréci sú veľmi hrdí na svoju vlasť. Museli o ňu taktiež viackrát bojovať (s Tureckom, Talianmi, Nemeckom) a rozhodne nestáli v tak pasívnej úlohe ako napríklad Česi (objektívne vzaté).
Gréci majú na každom treťom dome zavesenú grécku vlajku. Je bielo-modrá. Modrá je farba mora a biele sú hrebene spenených vĺn.
Počet obyvateľov Kréty: 540 tisíc, v lete navyše rovnako toľko turistov. Kréťania majú problémy s tým, že mladí odchádzajú na štúdium do Atén a potom tam zostávajú, vidiek sa vyľudňuje.
Na Kréte sa udáva prakticky nulová kriminalita. Asi to bude tým, že sa kriminálne živly sťahujú na pevninu, pretože na Kréte nie je kde zdrhnúť. Z rovnakého dôvodu sa nekradnú autá -- nedá sa s nimi odísť. Ďalší faktor bude asi ten, že je tu fakt nádherne a nikomu sa nechce zločincovať.
Grécko má silnú komunistickú stranu a asi sa za to nehambí
Kréta je v zásade veľmi chudobná krajina. Vnútrozemie je rozhodne chudobnejšie než akákoľvek oblasť Čiech alebo Moravy, možno aj Slovenska. Nemajú tu kanalizáciu, drôty s elektrikou nezakopávajú, vodovodné potrubie takisto nie. Vodárne nie sú ani v turistických oblastiach (voda tečie zo strešných rezervoárov samospádom).

Žiadne komentáre: