utorok, apríla 28

ABOUT GREENPEACE


Greenpeace je nezisková mimovládna organizácia ochrancov životného prostredia aktívna vo viac ako 40tich krajinách sveta. Aby sme si zachovali stopercentnú nezávislosť, neprijímame dary od vlád, priemyslu či politických strán. Ako medzinárodná organizácia sa Greenpeace zameriava hlavne na problémy celosvetového významu ohrozujúce životné prostredie ako aj ľudské zdravie.
Greenpeace bojuje proti ničeniu životného prostredia od roku 1971 kedy malá loď na palube s dobrovoľníkmi a novinármi vplávala na Amčatku v Aljaške - miesta kde vykonávali USA testy jadrových zbraní. Tradícia založená na prinášaní svedectva z miest, kde sa páchajú krivdy na životnom prostredí a na priamich nenásilných akciach brániacich prírodu sprevádza organizáciu dodnes. Sme tu pre to, aby sme odhaľovali zločiny voči našej planéte a vyzývame vlády a priemysel aby zabezpečili zdravé životné prostredie aj pre budúce generácie.Pri napĺnaní našej misie máme veľa spojencov aj "nepriateľov". Prinášame otvorenú debatu o ekologických riešeniech pre spoločnosť. Na dosiahnutie našich cieľov využívame výskumy, diplomaciu ako aj priame nenásilné akcie s cieľom upozorniť na problémy a dotlačiť kompetentných k ich riešeniu.Sme si však vedomí, že zápas o záchranu našej planéty nieje našim zápasom. To či sa podarí uchovať prírodu ako ju poznáme aj pre budúce generácie záleži na vás! Na tom ako sa rozhodnete správať k našej Zemi. Greenpeace hovorí v mene 2,8 milióna podporovateľov na celom svete a inšpiruje ďalšie milióny konať v záujem záchrany prírody.

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

I inclination not agree on it. I regard as precise post. Expressly the title-deed attracted me to review the intact story.

Anonymný povedal(a)...

Nice dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

Anonymný povedal(a)...

Easily I assent to but I about the list inform should have more info then it has.